Täällä on ainakin kylmää riittänyt oikein joka päivälle!

On se mukavaa, että talvi vihdoin tuli ja pakkanen napsuu nurkissa, mutta se ei ole mukavaa, että miksi juuri näillä keleillä pitää sähköyhtiöiden ruveta huoltohommin, kun olisi sitä aikaa ollut riittämiin lauhoillakin keleillä!!?

Minä olen sellainen vilukissa, että muutaman tunnin sähkökatkos yhdistettynä vetoisiin vanhoihin lattioihin, saa menemään uunin pankolle lämmittelemään. Mielessäni sihisin tuota sähköyhtiötä, jotta eikö se nyt muuta aikaa keksi, kuin kaksi kertaa viikon sisään kovimmilla pakksilla ruveta säätelemään sähkötolpan nokassa... mutta kai se sitten on pakko mikä pakko. Eipä siinä muuta, kun emäntä halkoja hakemaan ja leivinuuni sekä takat lämpimiksi.

Sitten sitä jääkin herkästi miettimään, että nykyaikana on monella asunto siinä mallissa, että tasan kaikki toimii sähköllä. Se olisikin aika kamalaa, kun sähköt menisi vaikka viikoksi (kuten pahana pakkastalvena 2001 tiedän käyneen) ja siinä pitäisi sitten karvattoman ihmisen elää ja pärjätä. Ja saatika jos olisi perhettäkin siinä huolehdittavana. Että on se vaan hyvä, jotta löytyy leivinuuni ja pari varaavaa vanhaa takkaa, niin ei ainakaan vilu yllätä ja vielä puuhella niin ei nälkäkään pääse kiusaamaan. Ja vesikin nousee monella sähköpumpulla...on se tämä nykyaika tosi riippuvaista tuosta sähköstä. Kyllä täällä maalla hieman vanhanaikaisesti eläen on hyvä mieli siitä, että löytyy vielä noita joitakin tulisijoja talostamme jotka ovat toimineet jo kauan aikaa ennen sähköjen keksimistä!

Wanhassa vara parempi!