Olipa hauska löytö perheenpäältä tänään :)

Meidän ätä löysi, huusi ja nousi pojille kivan kahden istuttavan vanhan pulsan! Huutonetistä sitä on ennenkin tehty hyviä löytöjä, mutta tämä oli YLIVETO! Emäntä hihkui ja sihisi ja sauhusi pulpetin ympärillä, kun ätä ja Oskari olivat pulpetin sen uuteen kotiin noutaneet. Kyllä sitä aseteltiin ja siliteltiin, sillä tällaisesta emäntä on kuuleman mukaan salaa haaveillut jo kauan aikaa, ja NYT SE LÖYTYI! Huutonetistä tietenkin! ;) 

Pojille koitti riemun aika, kun tupakeittiön nurkkaan viriteltiin ihkaoma koulu ja reksvisiittaakin hiukan ympärille laiteltiin: omat mustekynät ja paperia pulpetin sisään, wanha helmitaulu seinälle, ja tietysti paljon poikien piirustuksia myös. Opettavaisena tauluna toimii Nuffield-traktoreista kertova taulu, englanninkielinen (joka on muuten perheen emännän lahja isännälle...ihanomatekemä). Jokaisessa koululuokassahan KUULUU olla yksi nilviäinen ja meillä Enska-etana saa ajaa sitä virkaa ja paikallisesta pikkukoulusta ostettuja koulukirjojakin laitettiin esille. Ja viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä pulpetin laukkunaulakossa roikkuu Ki-tädin wanha, nahkainen koululaukku!

Tässä jo opiskellaan:

671948.jpg 

Oppilaat istuivat innoissaan omille paikoilleen ja leikki alkoi. Vanhempi luki kellonaikakirjaa ja nuorempi mätki muovailuvahamöttiä (muovailuvaha Artun kielellä = MU-HA-HAA) ja heitteli papereita. Ja kun kerta meidän koulumme ei ole liian totista, niin pienin sankari sai erivapauden talsia nikunakkina (NIKUNAKKI = nakupelle Oskarin taaperokielellä). Kivaa oli ja emäntäkin oli oletettua herttaisempi opettaja!

Pulpetin kätköissä:

671942.jpg

Piirroksia ja helmitaulu:

671943.jpg

Kirjoja ja biologiaan perehdyttäjä, Enska-etana roikkumassa yksiönsä katossa:

671955.jpg

Ja tässä koulussa nappulat taatusti viihtyvät!