Luonto saa hiukan rakennusainetta ja kun seuraava lämpöinen ja aurinkoinen päivä tulee, niin jo sitten taitaa alkaa ihan kohinalla vihertää.

Mikähän siinä onkin, että säästä on niin helppo ja kiva puhua. Ihan teille "tuntemattomillekin". Ja tulee sitä siitä säästä täällä kotonakin puhuttua. Ja kauppareisussa. Kai se on se ikivanha hyvä keskustelunavaus pinttynyt tavaksi, että "kyllä on ollut upea ja aurinkoinen kevät!" Siitä sitten hetken perästä kuullaankin jo miten naapuri oli ostanut taas uuden auton ja Erkkilän Leila joutunut polvileikkaukseen...

Yleensä silloin, kun tällä mäellä nähdään kaunista keliä, niin ulkoa kuuluu heti riemukasta hihkuntaa ja erilaisia tekemisen ääniä. Nämä meidän ihmiset nimittäin ovat sen sortin porukkaa, että heti poukkoillaan ulos puuhastelemaan, kun vaan sää sallii!

Mutta itse viihdyn kyllä enempi rauhallisissa touhuissa. Kirjojen parissa, metsässä (ja luonnossa yleensä) samoilemassa, eläimille juttelemassa ja vaikka puussa istuen ja nuuhkien. Minusta nimittäin hitaammallakin vaihteella ehtii. Ja siinä näkeekin mielestäni paljon enemmän, kuin mennä touhottamalla. Ainakin näin pienen kokoisena.

Mutta nyt taidan lähteä sateesta nauttimaan. Sataa sataa ropisee, tili tili tom...