Tänään saimme emännän kanssa "vapaapäivän" ja vietimme sen kokonaan ulkoilmassa.

Oli nimittäin projektiakin: marsujen kesäkoti. Homma on odottanut ja odottanut ja nyt emäntä sai kunnon inspiraation ja laitoimme hihat heilumaan! Monta tuntia siinä meni, mutta nyt se on kutakuinkin valmis. Kriittiset mitat ovat 2m x 1m ja häkki on toistaiseksi jaettu kahtia, että urospennut asuvat omalla puolellaan ja niiden äiti, sekä toinen naaras asuvat omallaan. Koko häkin 2 neliötä neljän marsun lauma saa käyttöönsä heti, kun vaan saadaan pojat kastroitua ja vahinkopentujen mahdollisuus poistuu. Myöhemmin kesällä siis.

Nyt on jo niin lämpimiä kelejä pidellyt, että marsut voivat vihdoin muuttaa ulos kokopäiväisesti ja näin ollen tilat ovat hulppeat, eikä erillisiä jaloitteluhetkiä tarvita. Kopeissa riittää tilaa ja virikettä! :) Kyllä taitavat marsut olla innoissaan uudesta kesäkodistaan.

Tässä minä auttelen minkkiverkkoa leikkaamalla:

621115.jpg

Siinä kyllä tarvittiin papua! Ei mene ihan helpolla katki tuo verkko... Pitänee petoeläimet hyvin loitolla!

Huomenna voisin laittaa koko komeudesta asukkeineen kuvan. Katto on vielä väliaikinen (ja siksi se voi pian jäädäkin..), mutta tarkoituksena olisi tehdä keskeltä kahtia oleva luukkukatto, jonka kautta on sitten helppo hoitaa marsut osasto kerrallaan.

Täällä ei aika käy ikinä tylsäksi, aina riittää mielenkiintoista puuhaa.