Olin emännän kanssa. Lintuja viemässä.

Pakkasimme aamupäivällä farmarin takakontin täyteen lintuja, vietyämme ensin pikkupojat mummolaan hoitoon (kun eivät pitkässä reisussa oikein viihdy nuo nappulat, ellei perillä ole tiedossa jotain megahauskaa!). Mukaan matkaan lähti kaksi kanaa, kukko ja kolme kyyhkyä.

Tarkoitus oli ensin viedä kyyhkyt, mutta kun emännältä jäi navigaattori isännän autoon, niin oltiinkin tulostetun kartan varassa ja eksyimme muutaman kilometrin väärään suuntaan ja olikin kyyhkyjen uusi koti sopivasti sitten matkan varella. Kopassa oli yksi valkoinen riikinkukkokyyhky ja kaksi risteytyskyyhkyä. Perillä oli vastassa mukavan tuntuinen ulkolakka ulkoiluhäkillä höystettynä ja asukkeina siellä oli ennestään kanaemo tipunuorisonsa kanssa.

Samaisessa pihapiirissä hääri myös liuta muita eläimiä, mutta emäntä jämähti toviksi ihastelemaan vain puheidensa mukaan "hyvälle tuoksuvaa" pukkia, Rölliä (omasta mielestäni pukki lähinnä haisi, ei tuoksunut, yh!). Emnätä nimittäin haaveili juuri tästä pukista, kun se kevättalvella etsi uutta kotia, mutta mahdollisuutta pukkiin ei silloin ollut. Siinä se emäntä kyykyssä kökötti ja sydänsilmin pukkia katseli....

Kyyhkyjen kodista matka jatkui ja lopulta löysimme puhelimen avustuksella perille. Tällä kertaa vastassamme oli iloinen ja puuhakkaan tuntuinen perhe ja heidän naapurinsa. Koko porukka oli aika tohkeissaan ja kanoja olikin  odotettu jo hartaasti! Emäntä oli pienen pakon edessä haikeana luopumassa jättikanoistaan ja huoli niiden tulevasta kodista oli aikamoinen, mutta tämä koti osoittautui kyllä parhaaksi mahdolliseksi vaihtoehdoksi! Innokkaiden aikuisten lisäksi löytyi myös mukavan tuntuista ja pirteää pikkuväkeä. Siellä on takuuvarmasti Flavion kahden kanansa kanssa hyvä olla ja nauttia perheen täydestä huomiosta. Valkoinen kanakin sai kauniin uuden nimen, Candela.

Tällaiset pikku retket ovat aina piristäviä pikkulomia irti omasta kotiympäristöstä. Ja varsinkin, kun perillä tapaa ystävällistä ja eläinrakasta väkeä.

Tässä on meidän eläinkuljetus viittä vaille lähtövalmiina, vain yhtä laatikkoa vajaa:

1587935.jpg